το αρχαίο στάδιο της Μεσσήνης με τους μαθητές να αγωνίζονται

Συμμετοχή του Σχολείου μας σε Αθλητικές Εκδηλώσεις στην Αρχαία Μεσσήνη

Το σχολείο μας συμμετείχε τον Απρίλιο του 2022 σε αθλητικές εκδηλώσεις για μαθητές που διοργανώνονται στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Μεσσήνης πλησίον στην πόλη της Καλαμάτας.

Οι εκδηλώσεις αυτές διοργανώνονται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας από τα εκπαιδευτήρια Μπουγά και σ’ αυτές λαμβάνουν μέρος δεκάδες σχολεία από όλη την Ελλάδα, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια. Μαθητές και μαθήτριες ανάλογα με τη βαθμίδα εκπαίδευσης στην οποία φοιτούν παίρνουν μέρος σε ορισμένους αγώνες κλασσικού αρχαιοελληνικού αθλητισμού (αγώνας ταχύτητας, άλμα εις μήκος από στάσιμη θέση, ρίψη λίθου με τα δύο χέρια, ακοντισμός) με έπαθλο μετάλλια και στεφάνια ελιάς. Εδώ σημασία έχει η συμμετοχή και όχι η υπεροχή.

Το σχολείο μας οργάνωσε την εκπαιδευτική επίσκεψη και συμμετοχή μας στον ωραίο αυτό θεσμό, με την έγκριση της Διεύθυνσης Δ/θμιας Εκπ/σης. Συμμετείχαν σχεδόν όλα τα παιδιά των λυκειακών τάξεων με αρχηγό της εκδρομής τον γυμναστή μας κ. Αναστάσιο Κοντοπάνο και συνοδό καθηγητή τον εκπαιδευτικό μας κ. Δημήτριο Μαργαρίτη. Ξεκινήσαμε την Τετάρτη 6 Απριλίου από τις Φυτείες, σταθμεύσαμε για φαγητό στην Τρίπολη και φτάσαμε στην Καλαμάτα για απόδειπνο και διανυκτέρευση. Την επομένη το πρωί πήγαμε στην αρχαία Μεσσήνη. Ο αρχαιολογικός της χώρος είναι έξοχος και εφάμιλλος της αρχαίας Ολυμπίας. Οι αγώνες διεξάγονται στο αρχαίο στάδιο, λίγο μικρότερο από εκείνο της Ολυμπίας αλλά με καλοδιατηρημένες πέτρινες κερκίδες. Εξαιρετική η διοργάνωση και φιλοξενία των σχολείων. Εκατοντάδες μαθητές/τριες από την Ελλάδα και επίσκεψη χωρίς συμμετοχή ενός γαλλικού σχολείου. Θαυμαστή η συντεταγμένη πειθαρχία των γαλλοπαίδων έκανε εντύπωση σε όλους. Οι δικοί μας λυκειόπαιδες παροτρύνθηκαν από την εορταστική ατμόσφαιρα και συμμετείχαν ενεργά στα δρώμενα των αγώνων. Σπουδαία εμπειρία κοινωνικοποίησης και ευθυμίας. Όλοι το ευχαριστηθήκαμε, αν και ο καιρός δεν ήταν ιδανικός.

Το απόγευμα της Πέμπτης περιηγηθήκαμε στην πόλη της Καλαμάτας και στον χώρο του μεσαιωνικού κάστρου της και το βράδυ πήγαμε όλοι μαζί σε νεανικό κέντρο διασκεδάσεως. Την επομένη φύγαμε από την Καλαμάτα και επισκεφθήκαμε κατά τον γυρισμό την πόλη της Πύλου και περιηγηθήκαμε το οθωμανικό κάστρο της εντός του οποίου λειτουργεί μικρό αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρον και προσεγμένο αρχαιολογικό μουσείο, στο οποίο εκτίθεται αξιοσημείωτη πινακίδα μυκηναϊκής Γραμμικής Β’ γραφής τρεισήμισι χιλιάδων ετών περίπου, έκλαμπρο παράδειγμα της διαχρονίας της ελληνικής γλώσσας. Επιστρέφοντας σταθμεύσαμε στην πόλη της Πάτρας για φαγητό και αφιχθήκαμε στις Φυτείες το βράδυ της Παρασκευής. Τα παιδιά ήταν όλα ενθουσιασμένα με αυτή την εκπαιδευτική εκδρομή, το ίδιο και οι συνοδοί καθηγητές. Η συμπεριφορά των μαθητών μας ήταν η ενδεδειγμένη και τους ευχόμαστε καλή πρόοδο και ευτυχία στη ζωή τους.

σχετικά άρθρα
φιγούρες ανθρώπων που αθλούνται

Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Αθλητισμού στις 24 Σεπτεμβρίου 2021, καθώς και της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού,

το εργοστάσιο "ιριδα"

Έκφραση Ευχαριστιών

Η Διευθύντρια, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές της Γ΄ τάξης Λυκείου των Λ.Τ.-Γυμνασίου Φυτειών, ευχαριστούν την εταιρεία ιχθυοτροφών “Ίριδα

φιγούρες αθλητών διαφόρων αθλημάτων

4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Την Τρίτη 3 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν στο προαύλιο του σχολείου μας αθλητικές δραστηριότητες στα πλαίσια της 4ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.